Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Μάιος 2006



11 Ιουνίου η πρώτη «ever» εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πόλη της Κέρκυρας!
(30.05.2006)
Σε ένα από τα κεντρικότερα και επικότερα σημεία της Κέρκυρας, στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου η πρώτη επίσημη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πόλη καταγωγής τους (σποραδικά έχουν εμφανιστεί σε χωριά και προάστια). Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. θα αποτελέσει το καταληκτικό γεγονός του έργου +ΓΝΩΜΗ των Κερκυραίων εικαστικών Νίκου Κόκκαλη και Μαριλένας Κοσκινά, μια συμμετοχική δράση που θα παρουσιαστεί από τις 4 μέχρι τις 11 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας με σκοπό «να ξορκίσει την ατομικιστική εσωστρέφεια ... σε έναν τόπο που εφησυχάζει ανάμεσα σε αδιαφορία, κουτσομπολιά και καλοπέραση» (από το δελτίο τύπου του έργου).
Η εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ. και η είσοδος για όσους δε διστάσουν να θυσιάσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ πάλαι ποτέ πανίσχυρης αποικιακής δύναμης και πρώην υποτελούς της (έκτοτε εμφιλίως σπαρασσόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας) θα είναι ελεύθερη.

Όσον αφορά το λόγο της ακύρωσης της εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στη Θεσσαλονίκη, που είχε προαναγγελθεί από το site για τις 28.05, είναι η μείωση του budget από τους διοργανωτές (HELEXPO), που «έκοψαν» τα δύο εκτός Θεσσαλονίκης συγκροτήματα που είχαν προσκληθεί, εκ των οποίων το ένα ήταν οι Κόρε. Ύδρο., που ενημερώθηκαν -και δεσμεύτηκαν- για τη συμμετοχή τους (αλλά όχι και για την ακύρωσή της, την οποία έμαθαν με καθυστέρηση εντελώς τυχαία) από το ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ΠΑΛΜΟ.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι αύριο Τετάρτη 31.05 οι Π.Ε. Δημητριάδης και Αλέξανδρος Μακρής θα βρεθούν στα studio του MAD TV για τη βιντεοσκόπηση ακουστικής εκτέλεσης (πιάνο-φωνή) ενός τραγουδιού από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ στα πλαίσια σειράς unplugged του καναλιού. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο γεγονός σύντομα από την αγαπημένη σας ιστοσελίδα.


Στο τελικό στάδιο το video του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»
(25.05.2006)
Στο τελικό στάδιο του editing βρίσκεται η μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- βιντεογραφική παραγωγή στην ιστορία των Κόρε. Ύδρο., κόστους 46.5 ευρώ.
Το σκηνοθετημένο από τον μπασίστα του συγκροτήματος Παναγιώτη Διαμάντη δεύτερο video-clip για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, που συνοδεύει το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» με τη φιλοδοξία να επαναλάβει (γιατί όχι και να ξεπεράσει) την ανόρπιστη [κερκ.] τηλεοπτική επιτυχία του «Όχι πια Έρωτες» αλλά και να εξασφαλίσει στον Αλέξη Αποστολίδη μια υποψηφιότητα στα MAD Video Music Awards '07, στην κατηγορία «Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip», αποτελείται από δύο μέρη, εκ των οποίων:
- το πρώτο, γυρισμένο σε μυστική τοποθεσία στην κορυφή κεντρικού λόφου της πόλης της Κέρκυρας που είχαν καταλάβει οι Κερκυραίοι δημοκρατικοί κατά τον εμφύλιο του καλοκαιριού του 427 π.Χ. (στον ίδιο λόφο είχε γυριστεί και το πρώτο «clio-bli-clit» των Κόρε. Ύδρο., τον Οκτώβριο του 1994 μ.Χ.), παρουσιάζει για πρώτη φορά από την αποκηρυγμένη εποχή τα μέλη του συγκροτήματος να υποδύονται ρόλους σε ένα ρεσιτάλ φτηνής (λόγω χαμηλού budget κυρίως) υποκριτικής σε μια υποτιθέμενη υπόθεση της κακιάς ώρας (λόγω της τραγικότητάς της κυρίως). [Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εξεύρεση τοποθεσίας για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων του α΄ μέρους «ενοχλήθηκε» σχεδόν όλη η εκπεσούσα μπουρζουαζία της Κέρκυρας και οι φέροντες το έμβλημα του ευρώ στην κόρη του ματιού περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ανάλγητοι διαχειριστές της ακίνητης περιουσίας της, μέχρι που -χτυπώντας τυχαία μια πόρτα της πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων που ανάβλυζε κουλτούρα- πέσαμε πάνω στον πολύ κο Σπύρο Μισθό και τα πράγματα πήραν τη «φυσιολογική» οδό της κατόπιν αδείας παραβίασης ενός συρματοπλέγματος.]
- το δεύτερο, γυρισμένο πρώτο χρονικά (12 Απριλίου) στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας μετά από ευγενική τρίωρη παραχώρηση (παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του θεάτρου το συγκεκριμένο διάστημα) του Δ/ντή του [προς Θεού, όχι για τους Κόρε. Ύδρο., «μόνο για το Γιάννη και το γιο του»], παρουσιάζει το συγκρότημα να ερμηνεύει «ζωντανά» το αντίστοιχο μέρος του κομματιού. [Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο γύρισμα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν από το βιντεογραφικό επιτελείο της Ανούσιας Έντασης 2,5 κάμερες, πλήρης φωτισμός (με ευχαριστίες στο φωτιστή του Δημοτικού Θεάτρου και πατέρα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε καλλιτεχνικό ριάλιτι, Ανδρέα Βενετσιάνο) και πούρδα (με ευχαριστίες στη Μαργαρίτα).]
Η παραγωγή-γολγοθάς, που απασχολεί το συγκρότημα από τις αρχές Απριλίου, ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Ανούσια Ένταση, δηλαδή στο συγκρότημα, χωρίς την παραμικρή οικονομική συμβολή από εξωτερικό παράγοντα ή εταιρεία, αλλά με τη φιλική ανυπολόγιστης αξίας συνεισφορά της ελίτ των Κερκυραίων εικονοληπτών, Μανόλη Λίβερη και Θεόδωρου Λάκη.
Στις τηλεοπτικές (ελπίζουμε) οθόνες σας σύντομα (ελπίζουμε).

[Περισσότερες παρασκηνιακές λεπτομέρειες αμέσως μετά την πρώτη προβολή.]

Διαβάστε επίσης:
Ένα διαμάντι στους Κόρε. Ύδρο. [+ σφήνα για την πορεία των γυρισμάτων του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν»] (20.04.2006)
«Όχι πια Έρωτες»: εν αναμονή της τηλεοπτικής πρεμιέρας [αναδρομικό νέο για την ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου video-clip των Κόρε. Ύδρο.]
(20.02.2006)


4/5 o ΗΧΟΣ στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ (+ συνέντευξη Κόρε. Ύδρο.)
(22.05.2006)
Με 4/5 βαθμολογεί ο Μάνος Μπούρας το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο. στο τρέχον τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ. Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης και το πρώτο μέρος της (τεράστιας) συνέντευξης που έδωσε μέσω e-mail πριν ένα μήνα το συγκρότημα στο δημοσιογράφο, όπου «κατά λάθος» υμνούνται και εκπρόσωποι του «γαλάζιου» τραγουδιού.
[Το δεύτερο -και πιο καυτό- μέρος της συνέντευξης θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες μέρες στο ηλεκτρονικό περιοδικό AVOPOLIS.]
Διαβάστε την κριτική και τη συνέντευξη.
Επίσης, για διάφορες μικρότερης έκτασης αναφορές που μας είχαν ξεφύγει και για τις οποίες μερίμνησε η γαμάτη ομάδα promotion της ΕΜΙ, επισκεφτείτε τις επιμέρους κατηγορίες του τμήματος Μ.Μ.Ε..


Δύο ώρες με τα αγαπημένα ακούσματα των Κόρε. Ύδρο. αποκλειστικά στο ΡΟΔΟΝ FM
(09.05.2006)
Ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, ο ΡΟΔΟΝ FM των Σερρών, στα πλαίσια της εκπομπής Guest Mixes, που παρουσιάζει κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 mixtapes καλλιτεχνών και εξεχόντων προσωπικοτήτων της (πραγματικής) εναλλακτικής μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενεί αύριο (10.05) τα αγαπημένα ακούσματα των Κόρε. Ύδρο..
Συντονιστείτε στους 95.0 FM ή στο www.rodonfm.net.
Για τα tracklistings των mixtapes των Κόρε. Ύδρο. πατήστε εδώ.

## Να σημειώσουμε ότι το επερχόμενο «single» των Κόρε. Ύδρο. «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» ήταν στο #2 (και το μοναδικό ελληνικό τραγούδι) του Top 20 του σταθμού για τον περασμένο Φεβρουάριο.


Για την ελίτ στην Πάτρα
(08.05.2006)
[Υπό τους ήχους του ανατριχιαστικού «Spring» των πατρινών Abbie Gale Χυδαίος Φρουρός αναφέρει:]
Παρά τον απρόσμενο βομβαρδισμό ενδιαφέροντος από τα τοπικά μέσα από την προηγούμενη ακόμα μέρα της έλευσής τους στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας (μάλλον «έγραψε» η αφίσα του Κων/νου), γεγονός που εξέπληξε τόσο τους ίδιους τους Κόρε. Ύδρο. όσο και τους διοργανωτές της συναυλίας (χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα βρέθηκε στην ευτυχή θέση να απορρίψει playback εμφάνιση σε trash μεσημεριανή εκπομπή γνωστού πατρινού τηλεοπτικού σταθμού), πενιχρή (αν και, όπως μας είπαν [απλή παρηγοριά;], αυτό είναι το κοινό της Πάτρας) ήταν η προσέλευση του κοινού στη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο REC το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (05.05).
Το κερκυραϊκό συγκρότημα, μπροστά σε ένα καθηλωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος κοινό 60 περίπου φανατικών και μη οπαδών του, επιδόθηκε σε ένα χωρίς διακοπή art-punk tour-de-force μιάμισης ώρας, που περιλάμβανε κατά σειρά τα τραγούδια:

ΥΠΕΡΝΑΝΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΣ
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ
ΡΑΝΤΑΡ
ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ '05
Ο ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΝΝΕΦΑ
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΑΨΙΑ / GAY ANTHEM FOR THE NEW MILLENNIUM
ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ

Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν εξαιρέτως τον Περικλή για όλα όσα έκανε γι' αυτούς το διήμερο της παραμονής τους στην Πάτρα (και όχι μόνο) και τον Άγγελο για τη συνεχή στήριξη και αγάπη. Επίσης, εναγκαλίζονται το Γιάννη, τον Ανδρέα, το Στράτο, το $ωμά (για πάντα θα ενώνουμε θρανία!) και την Ελένη, τον Τηλέμαχο, το Δημήτρη, το Γιώργο για την άψογη συνεργασία στον ήχο, τη Θεοδώρα, που τους έσωσε από τη διάλυση αμέσως μετά το πέρας της εμφάνισης, και τα υπόλοιπα παιδιά από την Πάτρα. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε (για την «εκδίκηση») μετά το καλοκαίρι!

Διαβάστε την κριτική του Tranzistor.gr για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο.

[Λόγω της απουσίας από τη συναυλία των τριών βασικών εκπροσώπων της Ανούσιας Έντασης, Κωνσταντίνου Αμύγδαλου (Αγγλία - δουλειά), Γιώργου Αρβανιτάκη (Λέρος - στρατός) και Θανάση Δανίλη (Κέρκυρα - διάβασμα για εξετάσεις), το φωτογραφικό υλικό από την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Πάτρα περιορίζεται σε αυτό που μας έστειλε καλός φίλος από το προσωπικό του αρχείο, ενώ σύντομα θα διατεθεί στο σχετικό τμήμα του site και οπτικοηχητικό ντοκουμέντο, όπως έξοχα «ετραβήχθη» με ξεχωριστή μητρική στοργή από την αγαπητή μας κυρία Μ. Διαμάντη.]


[Επείγον, μόλις μας ήρθε το link (Ευχαριστούμε, Μαρία!), σκέτος τίτλος γιατί «κλείνουμε»:]
To TRANZISTOR.gr υμνεί τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(03.05.2006, 22:41)


Οι Κόρε. Ύδρο. «στο κομοδίνο» του ΔΙΕΣΗ 101.3
(03.05.2006, 21:58)
Ο αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός ΔΙΕΣΗ ζήτησε από δύο μέλη των Κόρε. Ύδρο. να προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία για το τμήμα «στο κομοδίνο» της ιστοσελίδας του. Περισσότερα στο www.diesi.gr (με τη διόρθωση: «...δεν ξαναλέω πια πως σ'αγαπώ»).


Επιτέλους, η πρώτη κακή κριτική: Το ΔΙΦΩΝΟ κατακεραυνώνει τη Φτηνή Ποπ! (όμως κάπου «μυρίζει αγάπη»)
(02.05.2006)
Το περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ (για την ακρίβεια ο συντάκτης του κ. Μιχάλης Παπαμακάριος) στην πρόσφατη (τεύχος Απριλίου) κριτική του δεν αναγνωρίζει ούτε ένα θετικό στοιχείο στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, καθώς «από τα φωνητικά και τα παιξίματα έως τους στίχους, όλα φαντάζουν σκοπίμως επιτηδευμένα».
Πρόκειται για την πρώτη (σε σύνολο 12 έως τώρα) αρνητική κριτική [Μας την απέκρυψε ο εδώ και μερικές μέρες πολυαγαπητός μας «κυρ-Χρήστος», αλλά τη βρήκαμε] για το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο..
Στον αντίποδα, το εναρκτήριο (και υποψήφιο για τρίτο «single») τραγούδι του δίσκου, «Οι Εραστές του Τίποτα», περιέχεται στη λίστα των τραγουδιών που άρεσαν περισσότερο αυτό το μήνα στους συντάκτες του περιοδικού (στήλη «η συλλογή του διφώνου», σελ. 114).


ΤΑ ΝΕΑ για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(02.05.2006)
Διαβάστε τι έγραψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για το νέο δίσκο των Κόρε. Ύδρο..